Du är på väg

Du är på vägDu är på väg, alltid på väg, på din väg.  Ibland går det fort och du tar svängarna på två hjul, ibland går det långsamt och det känns som att du knappt rör dig framåt. Men du är på väg, var så säker. Livet står aldrig stilla, inte ens när du tror att du tryckt på pausknappen. Det levande livet har nämligen ingen pausknapp. Antingen möter du livet eller också söker livet upp dig. Du är en del av livet, i ständig rörelse.

Du kanske tycker att du tryckt på pausknappen, du behöver tid, behöver vila. Men det fungerar inte så. Det enda du gör är att avstå från att aktivt och medvetet välja, du låter istället livet föra dig framåt utifrån dina gamla mönster. Du återupprepar, återupplever, men du står ingalunda still. Du rör dig, om än i cirkel. Och väljer gör du, du måste. Varje dag, varje timme, varje sekund. Varje ögonblick av ditt liv rymmer en valmöjlighet och du måste välja, vare sig du vill eller inte. Antingen väljer du som du gjort tidigare eller också väljer du annorlunda. Däri ligger din frihet.

Livet är en oändlig samling valmöjligheter. Nu. Nu. Och nu. Din väg skapas i valet. Alla val är rätt val, det finns inga fel, ingen fel väg, bara din väg. Du är fri. Och du är på väg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *