Du är kapabel

Livskompetent

Varför oroa sig över det som komma skall om du ändå inte vet vad som komma skall? Det allra mesta av det du oroar dig över kommer aldrig att inträffa. Av allt du oroar dig för vet du inte vilket som faktiskt kommer att inträffa. Oron är inte befogad. Oron är inte effektiv i sitt fokus, den saknar allt fokus. Oron suger livsenergi. Rädslan för livet, för framtiden, handlar om tilltron till din förmåga att hantera det som kommer i din väg.

Livet kommer dig till mötes, varje dag. Den för med sig en påse gott och blandat, surt, sött och salt. Du vet inte vad som kommer i din väg just idag, men du vet ATT det kommer. Livet. Var glad för det.  Lita på din förmåga att kunna hantera vilken av bitarna som än dyker upp. Lita på att du klarar av att tugga i dig allt som läggs på din tallrik. Sky inga smaker, alla har sitt berättigande, alla bidrar till helheten. Sött och surt, salt och bittert, livet rymmer alla smaker, du vill inte vara utan en enda.

Du föddes, alltså har du allt du behöver för att leva. Du har förmågan. Du är kapabel. Du är kompetent. Livskompetent. Lita på dig själv. Vila i förvissningen om att du har allt du behöver för att möta livet. Vila i tryggheten om att du skapar ditt liv, hur osannolikt det ibland än kan verka. Du får och ger aldrig dig själv mer än du klarar av. Se, du är ju här. Du är ju här nu, läser detta, och lever. Du har kommit ända hit, se vilken resa du gjort. Och du har gjort den på egen hand, bara du kan resa i ditt liv. Du får sällskap på delar av vägen, men resan är din. Bara din. Du är kapabel, din livskompetens är stor, större för varje dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *