Du är diamanten

DiamantenDu kan inte köpslå med kärleken. Du kan inte vända dig till kärleken när det passar dig, inte vända dig ifrån den om den inte ger dig det du vill ha. Du kan överhuvudtaget inte be kärleken om någonting alls, inte kräva något, inte förvänta dig något. Kärleken ÄR, hela tiden, dygnets alla timmar, alla klara dagar, alla mörka nätter. Du är renaste kärlek, du kan inte vända dig bort från dig själv.

Du kan låta din kärlek speglas av andra. Du kan se din kärlek reflekteras i andra. Men det är du som är kärleken i ditt liv. Det är i dig kärleken har sin hemvist. Du kan inte få den, inte ge den, bara dela den och låta den växa tillsammans med andra.

Söker du kärleken, längtar du efter den, sök den inuti dig själv. Känner du dig inte hel, förstå att det är du själv som måste fylla tomrummen. Andra kan bara hjälpa dig genom att spegla var dina sprickor finns, vägleda dig genom din längtan och saknad, men det är din kärlek som måste fylla dig.

Kärleken är det största. Du är störst. Du finns här i hela din potential. Ur svartaste kol pressas din diamant fram, du slipar på den, ser dess prisma reflektera kärlekens hela ljus. Leta inte efter diamanten utanför dig, du ÄR diamanten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *