Drama

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHjärnan är allt bra underlig ibland. Som den analyserar, nystar i gammalt, målar upp scenarion, bildar sig uppfattningar och försöker räkna ut vad andra egentligen tänker, tycker och menar. Men inte bara det, den skapar också sina egna dramer. Hittar på saker, förutsätter saker, smider ränker och vill ha rätt. Stackars lilla hjärnan. Den kommer ingenstans, bara bekräftar sig själv, sina uppfattningar, sin historia.

Det värsta är när lilla hjärnan lyckas få med sig även känslorna på tåget, då pratar vi drama! När irritationen växer, adrenalinet pumpar igång och hjärnan tänker ”Sedärja, nu är vi igång. Känslorna svarar alltså hade jag rätt!” När hjärnan får denna känslobekräftelse trappar den upp dramat ett snäpp till, lägger in nya konspirationer, nya händelseförlopp och plötsligt har det påhittade dramat blivit ett eget, verkligt, skådespel.

Överbelastade hjärnor gör detta. Understimulerade hjärnor gör detta. Uttråkade hjärnor som får härja fritt är specialister. Så var sitter bromsen, vad får oss att tänka gott, inte skapa eller gå in i dramat? Du vet det, jag har sagt det förut. Hjärtat. Hjärtat som vet att allt detta drama bara är hitte-på. Påhittat av din hjärna eller någon annans. Drama bygger på missunnsamhet, avundsjuka, svartsjuka, habegär, otillräcklighet, upplevd brist…kärlekens motsats, hjärtats motsats.

Den som känner kärleken i hjärtat skapar inga dramer, har inget behov av dem. Den som följer hjärtats väg framåt är fullt upptagen med att navigera på sin egen väg och har inte intresse av andras dramer. Hjärtat ställer dig inför de utmaningar som just du behöver för att utvecklas, hjärtat är ditt och lägger fokus på dig. Låt inte hjärtat överröstas av hjärnans surr och skådespel. Lyssna på hjärtat, det vill dig väl.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *