Din kropp, din boning

Älska din kroppDu föddes, en kropp fick du. En kropp som kan röra sig, tänka, tala, smaka, njuta på alla de sätt. En kropp som för dig dit du vill så att du kan uppleva allt du vill uppleva i livet. En kropp att njuta med, en kropp att lida med. En kropp som skrattar din glädje, som fäller tårarna i din sorg. Din kropp. Visst är den fantastisk?

24 timmar om dygnet servar den dig, lyder dig, passar upp på dig. Ibland med suckar och stön, ibland i djupaste rädsla, ibland avslappnat och med lätthet. Den sviker dig inte, aldrig någonsin. Oavsett vad du utsätter den för så gör den sitt bästa för att hjälpa dig på vägen, vara din vän på resan, hela livet.

Jag önskar och hoppas att det är med tacksamhetens ögon du ser på din kropp. Inte med skam, inte med skuld. Kort, lång, smal eller tjock, ingen människa ska känna skam över sin kropp. Ingen. Nej, jag uppmuntrar inte fetma, nej jag förespråkar inte ett osunt leverne, men jag ber dig att älska din kropp. Älska den så som den är, precis just nu. Varför? För att den förtjänar det. För att den är värd all din respekt och kärlek. Därför.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *