Din innersta vilja

Den innersta viljanNär du får tag i din innersta vilja så vet du. Du vet att du vill. Att du inte kan vänta. Att det må bära eller brista. Med din innersta vilja följer en kraft, din kraft. Jag är helt och fullt övertygad om att det är din innersta vilja som just du är rustad för. Det är för att förverkliga den som du fått alla dina förmågor, din kropp, ditt sinne, ditt unika jag. Din innersta vilja är din livsuppgift, för det är du som väljer, du som bestämmer, ingen annan.

Visst kan du göra andra saker, andra uppgifter kan också kännas meningsfulla, skänka glädje. Men de kan också kosta på. Kosta kraft, kosta energi, livsenergi. Om du vet med dig att det var något annat du egentligen ville. Om något gnager, något känns ofullbordat. Om det känns som att livet borde ha blivit något mer, någonting rikare, mer lustfyllt.  Då finns din innersta, sanna vilja kvar, den väntar på dig.

Men du kan få leta länge för att hitta den. Vi gömmer den ofta långt, långt där inne. Bakom lager av andras förväntningar, bakom kulturella ridåer och fördomars dimslöjor. Du måste skala. Skala av lager för lager tills du står där inför dig själv i all din nakenhet. Då först ser du, då först förstår du det självklara. Det du egentligen alltid har vetat, men somdu glömde, gömde och glömde. Kanske gömde du undan din innersta vilja redan som barn, kanske har du klistrat på så många lager av andras viljor att du i många år till och med trott att deras vilja också var din. Men din innersta vilja överger dig inte, den gör sig påmind, gör sig hörd, gnager.

Det var ju så mycket du ville…då. Och nu. Ingenting förändras. Allt förändras. Din vilja finns kvar, den är densamma. Samtidigt har du mognat, lärt, förstått, blivit klokare. Makten ligger i dina händer, du visste det då, du vet det nu. Kanske har du bara blivit räddare? Men tänk efter, hur kan du vara räddare nu än då? Nu när du kan mer, är mer mogen, står bättre rustad? Har du möjligen mer att förlora? Förlora vad? Materiella tillgångar? Du kan ingenting ta med dig… Det enda du har att förlora min vän är tid, tid.

Så lyssna, lyssna inåt. Klä av dig lagren. Se din nakna vilja i ögonen. Där finns kraften. Där finns lusten. Där finns glädjen och energin. Där finns du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *