Din egen Bästis

Blomma två svartvitHar du den där speciella vännen i ditt liv, vännen som du kan lita på i alla väder? Som stöttar, tröstar, som tycker om dig för den du är med alla dina fel och brister? Vännen som inte dömer, som inte anklagar, men som ändå kan tala om när du har ”fel”, som bara vill dig väl? Vännen som gläds med dig i dina framgångar, peppar när det känns motigt? Vännen du kan skratta tillsammans med, gråta med, vara arg med? Vännen som älskar dig precis som du är, för att du är den du är?

Jag vet att det finns en sådan vän i ditt liv. Måhända känner du inte henne eller honom, kanske vill du inte lyssna på eller ens kännas vid den här vännen, men du kan vara säker på att hen finns där. Alltid. Så länge du lever kommer den här vännen att finnas där, överger dig aldrig. En vän bara för dig. En vän som alltid vill ditt allra bästa.

Du vet vem jag talar om, eller hur? Vännen som bor så nära dig att ni faktiskt delar kropp. Precis som allt annat som finns nära oss kan vi bli både blinda och döva för det. Smultronställena i vår närhet, de vackraste husen på vår egen gata, utsikten vi passerar varje dag… för detta är det lätt att bli blind. De specifika ljuden på just vår plats, bullret eller tystnaden, vi hör den inte efter ett tag, inte förrän något förändras. Samma sak är det med denna din vän som bor i din kropp. Den vännen finns där, har alltid funnits där och har alltid kommunicerat med dig. För vissa av oss är det en god vän som vi gärna rådfrågar, lyssnar på och låter oss vägledas av. För andra är den här vännen mer som en skugga, någon vi kanske en gång kände som barn, men som vi sedan under resans gång avfärdade som någon sorts låtsaskompis. Icke desto mindre har vi alla denna bästis i oss, en bästis som tålmodigt väntar, väntar på oss.

Vännen, din bästa vän, har många namn. Vissa kallar hen för Själen, andra säger Medvetandet, Intuitionen, Magkänslan, det Högre, Gud… ja kärt barn har många namn. Vad du kallar din bästa vän har noll och ingen betydelse, din vän behöver inget namn alls. Hen finns där, i dig, och jag hoppas att du pratar med och lyssnar på hen så ofta du kan. Att du låter dig översköljas av den kärlek som denna vän känner för dig, en kärlek som saknar begränsning, som utgör själva överflödet. Jag hoppas att du är vän med din vän. Den dag du förmår att visa din vän samma kärlek som hen visar dig, blir världen, din värld och den stora världen, hel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *