Det tål att upprepas

Låt hjärnan arbeta i hjärtats tjänst. Du som följt mig ett tag vet att detta är ett av mina favorituttryck, en ambition, ett motto jag försöker leva efter så gott jag överhuvudtaget kan – att låta hjärnan arbeta i hjärtats tjänst. Idag lyckas jag hyfsat väl med detta, men det har inte alltid varit så och det händer fortfarande att även jag tappar bort mig. Dock är det en milsvid skillnad mot hur det en gång var.

Även jag har kämpat, försökt göra ”det rätta”, gått den säkra och trygga vägen och blivit makalöst uttråkad på köpet. Jag har slagit knut på mig själv i min iver att nå uppsatta mål, bara för att komma fram till målet och känna den första sekundens ”Yes!” övergå i ett segt ”Jaha”. Jag har försökt ”tänka fram” min innersta vilja bara för att finna mig själv i en ny återvändsgränd. Så jo, jag vet att det är lättare sagt än gjort att vända på kuttingen, men jag vet också att DET GÅR.

Det går att låta hjärnan vila och träna upp sin lyhördhet för hjärtats mer finstämda röst. Det går att träna sig i mod att följa den där rösten när man väl hör vad den säger. Det går att med små, små steg se livet med nya ögon och upptäcka helt nya möjligheter. Genom hjärtat, hjärtat som är du, ditt sanna jag, din vägvisare. Och när du funnit det, när du hittat hem, får din hjärna plötsligt en ny mening och helt nya uppgifter att sysselsätta sig med. Du vägleds genom glädje, du möter utmaningar skräddarsydda av universum bara för dig, du njuter av vägen eftersom du på allvar inser att vägen faktiskt är målet. Livet är vägen, vägen är livet.

Så stilla din hjärna, fånga in ditt hjärtas röst, var ärlig mot dig själv, den du är och det du vill. Innerst inne vet du, du ska bara våga ta emot det…

4 reaktion på “Det tål att upprepas

 1. Inger Hoppe

  Det är såå spännande att lära sig att gå hjärtats väg!
  Livet blir helt annorlunda… både lugnare och mer intensivt på samma gång ?

  Svara
  1. Therese

   Eller hur! En jättebra beskrivning Inger, lugnare men också utmanande. På rätt sätt. ❤ Önskar sig en jättefin helg! ☀

   Svara
 2. Tove

  Följer dina texter via mail och gläds varje gång de träffar rätt i mitt hjärta! Som denna text. Nej det är baske mig inte lätt men när man (jag) börjat få smak på att låta hjärtat styra hjärnan så är det ingen annan väg man (jag) vill ha….ger verkligen mersmak 🙂

  Svara
  1. Therese

   Tack Tove! Älskar när mina ord tar den vägen, vägen till hjärtat. ? Hejadej på ditt hjärtas väg! ❤

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *