Det kom ett mejl…

De två senaste veckorna har jag tillbringat på vackra Kreta under Harmoniresors flagg, härliga dagar på alla sätt och vis (du kan läsa mer om resan här om du är nyfiken). Men mitt under resan kommer det också ett mejl… Tänk så glad man kan bli för ett mejl! Glad för att någon som läst ens bok tar sig tid att skriva och berätta. Glad för att boken gett en fin läsupplevelse. Glad för att den rekommenderas till andra. Jag har världens bästa och trevligaste läsare! Så här skriver Elin till mig…

”Hej Therese!

Jag träffade dig förra helgen på Jolla, helt utan vetskap att du ens fanns som författare. Jag bestämde mig direkt när jag köpt boken och börjat läsa de första sidorna, faktiskt där redan på Jolla, att jag ville ge dig feedback tillbaka.

Nu sitter jag här med en bok som är utläst, fast jag redan när det var över 100 sidor kvar på boken inte ville läsa ut, inte ville att den skulle ta slut.

Den värme du sprider med dina fantastiska karaktärsporträtt och i de miljöer de befinner sig är så kraftfulla, så läkande, så hoppingivande. Allt kan hända, alla kan förändras, ibland måste bara ödet väva rätta trådarna. Det känns som att jag helt plötsligt känner nya människor, jag går in på biblioteket I Norrköping, gjorde mig ett ärende dit fast jag inte ens bor i staden, förväntar jag mig nästan se Hanna och Gabriel i den röda soffan trots att jag inte ens vet om boken utspelar sig i Norrköping, den kan vara var som helst, det ligger i läsarens tolkning.

Om någon månad har vi åter ett bokcafé som jag är med, vi läser aldrig samma böcker, utan tar med våra favoriter. Jag vet vilken bok som ska få följa med mig nästa gång. En bok med ett budskap i livskunskap Mata inte skuggorna – utan föd ljuset.

Stort tack för den läsupplevelse du bjuder på med din debutroman. Jag ser verkligen fram emot ditt vidare författarskap.

Med varma hälsningar Elin”

Du förstår hur glad jag blir, eller hur? Jag som var så orolig för att mina ord inte skulle nå fram till människors hjärtan… Tack Elin, och tack alla ni andra som också hört av er och berättat – som de vackraste stenar samlar jag era ord i mitt hjärta!

Stenar på Diaskari, den gröna stranden på Kreta.

Vill du göra som Elin, köpa och läsa min bok? Då gör du det enkelt på någon av nätbokhandlarna eller ännu hellre här, direkt av mig, så får du den också signerad.

Och skulle du råka befinna dig i närheten av Söderköping på lördag, den 27/10, så kan du träffa mig och andra lokala författare på Söderköpings Bokhandel & Antikvariat. Vi finns där med våra böcker mellan 11 och 15. (Jag står inte med på affischen eftersom jag var oanträffbar på Kreta då affischen skapades, men jag finns på plats, det lovar jag!) Kanske ses vi?

 

Bara så du vet – det är aldrig för sent att förverkliga sina drömmar!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *