Det finns ingen annan väg…

vagen-genom-digOm du gång på gång talar om för dina vänner hur du känner, men ingenting förändras. Om du gång efter annan berättar för ditt jobb, din arbetsgivare, hur du mår, men ingenting förändras. Om du för länge sedan tappat räkningen på hur många gånger du förklarat för din partner hur det känns, men ingenting förändras. Beror då detta på att de inte respekterar dig? Eller beror det på att du inte respekterar dig?

Jag möts ofta av människor som uttrycker sin frustration över hur andra inte förstår dem, hur andra inte respekterar deras vilja. Jag möter ännu fler människor som är ledsna för att de befinner sig i situationer och relationer som känns orättvisa. Människor som känner sig svikna, människor som är olyckliga.

Jag vet att det kan upplevas hårt, men jag är fullt och fast övertygad om att lyckan ligger i våra egna händer. Det är inte, har aldrig varit och kommer aldrig att vara någon annan människas uppgift att göra dig, eller mig, lycklig. Det är att gå en omöjlig omväg att begära detta av andra, en återvändsgränd. Oavsett om det är dina närmaste relationer eller din arbetsplats som är källan till din besvikelse. Världen finns inte till för att tillfredsställa dig, göra dig lycklig. Faktum är att ingen annan än du, bara du, KAN göra dig lycklig. Eller olycklig för den delen. Du är skaparen av ditt liv. Först när du ser detta, först när du tar ansvar för detta, först när du ser din storhet. Blir du fri. Fri.

Upplever du inte dina arbetsuppgifter som meningsfulla, skänker de dig ingen glädje? Är dina arbetskamrater tråkiga, din arbetsdag en enda räcka av stress och tristess? Har du pratat med din arbetsgivare och ingenting ändras – då måste Du ändra på något.

Är dina vänner egoister och din partner en tölp? Suger dina relationer musten ur dig och du har länge försökt få andra att förstå, andra att ändra på sig, men inget förändras  – då kanske det är dags att förstå att det är Du som måste ändra på något.

Tycker du att världen är en kaotisk plats, känner du dig hotad, pressad, otrygg och osäker på framtiden – fundera då på var Du lägger ditt fokus, vad Du är med och skapar.

Alla situationer och alla relationer du upplever, är dina. Du äger dem. Du har makten att ändra på dem. Men inte utanför dig. Utan genom dig. Genom dina beslut om hur de ser på dem, dina beslut om hur du förhåller dig till dem, dina beslut om vem du är. Allt börjar med dig. Även respekten. Även lyckan.

Det finns ingen annan väg än vägen genom dig. Du är vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *