Det är inte lätt…

Hjärtat leder alltid rättDu följde ditt hjärta och det ledde dig fel. Du följde ditt hjärta och din resa blev krokig, besvärlig, du fick kämpa. Nu har du gett upp, känner dig bitter på hjärtat som ledde dig vilse. Du kom fel. Tror du.

Hjärtat leder dig aldrig vilse, hjärtat vet alltid ditt bästa. Men du har förväntningar, din hjärna har förväntningar, på hur resan kommer att bli och vad målet är. Hjärtat för dig inte alltid på en väg som hjärnan definierar som guld och gröna skogar. Att följa hjärtats röst är inte fritt från kroppens kamp, tvärtom så kan kroppen få slita ganska hårt för att hänga med. Det är kroppens uppgift, att fysiskt föra dig framåt, få dig att med hjälpa av dina sinnen uppleva saker. Därför protesterar hjärnan, den är bekväm och vill slippa ansträngningen. Men betänk det motsatta, tänk när kroppen är helt bekväm och loj och slipper utsättas för allt det nya, och hjärtat kämpar, sliter, lider alla kval… Vem leder vem och till vad? Vem vill du ledas av?

Du säger att hjärtat ledde dig fel, men hur vet du att du är framme? Du känner dig vilse för att du inte vet var du är, inte vet vart du är på väg, inte ser lärdomen, inte har nått insikten. Din hjärna analyserar och försöker återigen få dig att förstå att det klokaste hade varit att stanna kvar där du var. Du tvivlar, som vi alla gör. I tvivlet stannar vi upp, hämtar andan, ifrågasätter. Gott så. Men stanna nu inte i tunnelns mörker, backa inte. Stanna upp så länge du behöver, så länge din kropp behöver, fortsätt sedan din resa.

Ditt hjärta leder dig alltid framåt i din utveckling som människa, det är hjärtats uppgift. Utvecklingen, insikterna, växten och mognaden är din belöning. Känn tillit till ditt hjärta och ha roligt på vägen, även när du känner dig vilse. Glädjen ska kanta din väg och vägg, glädjen är din att greppa i varje stund, i varje sekund. Den som känner tillit kan också uppleva glädjen i vilsenheten. När du litar på hjärtat så vet du att du är på väg, på din väg, på rätt väg.

Det kan inte sägas ofta och högt nog, vägen är målet, det är på vägen du utvecklas. Förstår du detta på djupet så förstår du att allt är som det ska. Att hjärtat alltid leder dig rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *