Det är genom dig solen skiner

Solen skinerAtt prata och skriva om själsliga och andliga frågor, att diskutera livet och hur vi kan se på det, utan att språket blir flummigt, det är en konst. Jag försöker in i det längsta att inte låta flummig, men jag märker själv att det ibland vill dra iväg. Sanningen är att vårt språk egentligen är en stor begränsning när det kommer till den här typen av samtal. Det är som att med ord försöka beskriva tillstånd som ”kärlek” och ”evighet”. Har du upplevt det, på djupet insett vad det innebär, då VET du. Din inre förståelse går aldrig att backa ifrån. Du VET med hela ditt väsen allt det som ryms i det där enda lilla ordet. Men försök att utveckla det, förklara det, beskriva det med andra ord… Jag upplever själv att orden känns fattiga ibland, och i försök att göra dem rikare så lurar flummigheten bakom knuten.

De stora orden kan lätt kännas fluffiga, storvulna eller sentimentala. De små orden, ja de räcker helt enkelt inte till. Kanske är det lättare att visa sin kärlek än att tala om den? Ändå måste jag försöka. Försöka sätta ord på det omöjliga, det icke formulerbara. Jag önskar innerligt att du ska kunna se livet med mina ögon, låna mina glasögon en stund. Vill du sedan ta dem av dig igen, så är det helt OK. Du har dina ögon, dina glas. Men skulle du vilja behålla dem på så var så god, jag ger dig dem så gärna.

Om du lånar mina ögon så ser du hur fantastiskt livet är, hur fantastisk DU är. Du ser med all klarhet vilken otroligt vacker skapelse just du är. Hur perfekt du är, som textraden ”Love all your perfect imperfections”. Om du inte hade dina ”fel och brister” så skulle du inte vara perfekt, kan du se det? Kan du se att det är just för att du är den du är, och jag är den jag är, som vi alla passar så bra tillsammans? Utan dig skulle en nyans saknas i regnbågen. Bara du är du, och du är vackrast, precis som du är. Du är en av alla de droppar som tillsammans gör regnbågen så vacker. Det är genom dig solen skiner.

2 reaktion på “Det är genom dig solen skiner

  1. Maud Bexelius

    Fina givande ord som lyfter upp en och man ser sig själv som betydelsefull, värdefull och vacker…för den man är… <3

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *