Den viktigaste decimetern

Stolt3Det finns en decimeter av din kropp som det sällan pratas om, trots att det är en decimeter viktigare än alla andra decimetrar. Den är egentligen inte en kroppsdel men den syns, känns och påverkar varje millimeter av dig. Du känner den och andra människor ser den först av allt. Denna decimeter påverkar ditt utseende, din kroppshållning, ditt fysiska välmående och psykiska välbefinnande. Har du hittat den, vet du vilken decimeter jag menar?

Jag talar om decimetern mellan din halsgrop och din hakspets. Sätt pekfingret på hakan och tummen i halsgropen, seså, gör det nu. Blev det en decimeter emellan? Blev det mindre? I så fall…upp med hakan! Det får gärna vara mer än en decimeter.

Med hakan nersjunken mot bröstet och blicken i asfalten dör din energi, du stryper flödet. Bär ditt huvud högt idag, känn hur ryggraden rätar ut sig, hur axlarna faller bakåt, hur stoltheten fyller din kropp. Fäst blicken långt fram, snett uppåt, känner du energiförändringen? Detta är du. Detta är ditt utgångsläge, rakryggad och stolt. Du har all rätt att vara stolt, du är en människa av kött och blod. Du lever, du andas, du sörjer och du gläds i livets berg och dalar. Du lär och utvecklas, du ger och tar emot i ett pulserande flöde utom din kontroll. Du är med i leken, den lek som är livet och som vi tillsammans skapar. Du är fantastisk, var stolt i din lekfulla dans!

Låt livet flöda genom dig, håll koll på decimetern, bär ditt huvud högt idag. Var stolt.

En reaktion på “Den viktigaste decimetern

  1. Petra

    Så vackert och betydelsefullt dina ord klingar i mej. Känner skillnaden i hela kroppen av att rikta blicken mot horisonten och andra människor. Tänker på ledaren på den spanska zumbakursen som höll huvudet så högt och utstrålade flamenco, stolthet och glädje i varje por.
    Tack Therese för dina ord. ♡♥

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *