Den vackraste gåvan

Kärleken är duAtt med varmt hjärta röra vid en annan människas själ, att bekräfta och låta sig beröras – det är kärlek. Att ge och ta emot denna gåva är det största, gåvan som skapar liv, förändrar liv. Jag fick ta emot gåvan denna morgon och mitt hjärta svämmar över av tacksamhet.

Med mina ord ger jag av mig själv, mitt innersta. Jag släpper iväg mina ord utan att veta var de kommer landa, om de kommer att tas emot eller landa platt på marken. Jag skriver ner dem och släpper dem fria, för jag kan inget annat. Håller jag dem inne så spricker jag, de får inte plats inuti mig längre. På egna vingar ser jag dem lätta, föras bort med vinden. Jag ser dem fara, jag känner mig lättad men jag oroar mig också för dem – hur ska det gå för dem, kommer de tas emot av ett hjärta någon annanstans långt borta. Kommer de att lyckas med sin ambition, sitt uppdrag, att föra min själ närmare din.

Denna morgon vet jag att de gör det. Denna morgon vet jag att allt blir bra. Jag fick några ord i retur, ett svar från en själ långt borta, en människa jag inte känner men en själ som låtit sig beröras och som ville tala om det. Jag gav och jag fick dubbelt tillbaka.

Kärlek mellan människor är att öppna sin själ, låta den synas, ge och ta emot. Det kostar inget, du riskerar inget, det behövs så lite. Du är kärlek, kärleken är du.  Kraften du besitter är denna, oändlig. Hur mycket du än ger är det en bråkdel av det du har. Hur lite du än ger är effekten den största. Bara kärleken har den storheten. Kärleken är den storheten.

Idag ska jag ge så mycket jag kan, öppna dörren så mycket jag förmår. Nej, jag ska sparka upp den, ställa den på vid gavel! Undanröja alla tvivel. Jag har inget att förlora. Jag tog risken, visade min själ, gav en gnutta av min kärlek till livet och fick den bekräftad. Idag är en stor, vacker dag.

Tack Du som gav mig detta denna morgon. Du vet vem du är.

En reaktion på “Den vackraste gåvan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *