Den Tvärsäkre och Tvivlaren

Tvärsäker o tvivlareDen som alltid tror sig ha rätt, den som pratar om den enda vägen eller det enda möjliga. Den som med säkerhet vet vad som är bäst för dem själva, för samhället, för världen och som alltid förkastar alla tvivel – den är uppfylld av sitt ego. Endast egot saknar ödmjukhet. Endast egot har modet att sätta sig över andra.

Den som följer sitt hjärta, den som hör sin inre röst, den hyser alltid tvivel. Hjärtat talar nämligen om en annan sorts storhet än hjärnan. Det talar inte om makt eller separation, det tror sig aldrig om vara bättre än någon annan. Hjärtat talar om den goda potentialen, om äventyret, om allt som du, just du, skulle kunna ge till världen. Hjärtat talar alltid om ditt bästa OCH om din plats i helheten. Det får egot att tvivla. Egot får inte ihop logiken. Egot har inte ödmjukheten som krävs. Egot greppar inte hur ditt och mitt och var och ens bästa samtidigt skulle vara helhetens bästa. Egot talar konkurrens där hjärtat ser samarbete och samförstånd. Den som följer sitt hjärta kommer alltid att få stångas med sitt egos protester, den kommer alltid att känna tvivel.

Den som känner sig tvärsäker på sin sak, vägrar lyssna på andra och inte försöker förstå den andres perspektiv och resa, den kan vara säker på att den följer sitt ego. Den som däremot drivs av en inre kraft och övertygelse men samtidigt tvivlar och ifrågasätter, lyssnar på andra med öppet sinne och prövar andra ståndpunkter mot sina egna, den följer sitt hjärta.

Den tvärsäkre går egots ärenden. Tvivlaren följer sitt hjärta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *