Den rätta vägen är den du väljer

Den rätta vägen litenVarför alla dessa planer, min vän? Planer, analyser, mål och delmål, beräkningar och värderingar. Allt för att räkna ut den bästa vägen. Alla listor min vän, alla dessa listor. Listor på allt som ska göras, listor för och emot, plus och minus, listor för att komma ihåg, listor för att kunna glömma.

Tror du att du med dina planer och listor kan kontrollera livet? Tror du att du kan räkna fram den bästa lösningen? Lyckas du få med dig alla parametrar? Hjälper dina listor dig att välja rätt? Vad är rätt?

Alla beslut blir rätt beslut i de ögonblick du fattar dem. I samma stund som du fattar beslut om att gå den ena vägen så försvinner alla andra alternativa vägar. Du kan inte vända blicken bakåt och säga ”Tänk om jag valt den andra vägen…”, det alternativet upphörde att existera i samma stund som du gick. Vägarna ligger inte utstakade för dig. Du står vid alternativa vägsskäl men det är Du som skapar vägen genom att kliva ut på den.

Det är BESLUTET här och nu som är din stora uppgift. I varje givet vägskäl, i varje ögonblick. Du behöver inte räkna ut vad som finns bakom kröken. Där finns nämligen ingenting. Inte än, inte förrän du kommer dit. Livet kommer att ställa dig vid nya korsningar, livet kommer att erbjuda dig nya dörrar att öppna. Först när du ställs inför dem kan du välja, där och då, här och nu.

Livet kommer till dig. Du kan inte inte välja. Du väljer varje dag, varje timme, varje minut. Väljer att se de nya dörrarna, eller blunda för dem. Väljer att öppna en dörr och kika in, eller låta den passera stängd. Livet är rättvist på så sätt. Alla människor väljer i varje givet ögonblick vad man vill se, tänka, känna, uppleva. Också du. Med eller utan listor och planer.

Känn tillit till livet. Känn tillit till dig själv och din förmåga. Det krävs inte kraft, bara tillit. Det är du som är arkitekten, det är du som skapar vägen när du tar dina steg. Bli inte stående på ett ben i dina tafatta försök att skaffa dig kontroll. Det finns ingen kontroll, livet låter sig inte kontrolleras. Livet ligger inte är utstakat som en rad färdigskrivna manus för dig att välja mellan. Du SKAPAR filmen, utan manus, i oändlig frihet.

Kan du sätta den ena foten framför den andra? Bra, då kan du gå. Gå. Dina steg leder dig framåt. På rätt väg. Din väg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *