Den lövtunna hinnan

Lövtunna hinnanTunnare än ett löv är den, hinnan. Den hinna som skiljer ditt nuvarande tillstånd från den allomfattande kärleken och lyckan. Lövtunn är den men kan inte forceras med kraft.

För att nå fram till insikten, till en högre form av medvetenhet, för att se klart, måste du ge upp. Du måste släppa din kamp. Du måste släppa dina krav, din villkorsstyrda uppfattning om livet. Det finns ingenstans där du måste vara, det finns ingenting du måste bli eller prestera. För att nå fram behöver du bara göra detta enkla men ack så svåra – ge upp, kapitulera, acceptera.

Allt motstånd du upplever är påhittat, skapat av dig själv. Alla dina försök att kämpa framåt skapar bara ännu mer påhittat motstånd. Stanna upp, andas, så kommer livet dig till mötes. Släpp den imaginära kontrollen och friheten är din.

Allt finns där bortom den lövtunna hinnan. När du accepterar livet som det är, när du släpper taget.

2 reaktion på “Den lövtunna hinnan

 1. IngaLena

  Tack Therese! Under tiden jag läste texten kände jag bara hur mina axlar sänktes ner – kampen är slut. Detta skall jag öva på varje dag i fortsättningen 🙂

  Svara
  1. Therese

   Åh, så glad jag blir! Då har mina ord nått hela vägen fram. Inget kan göra mig gladare. Tack IngaLena. ❤

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *