Del 3 – Ta tag i styret

Du tror kanske inte på mig.Håll i styret Du tror inte att det är du som har skapat allt i ditt liv? Du kanske rent av blir arg på mig nu, varför skulle du önska och skapa något som är eländigt? Det har jag inget bra svar på, bara du kan veta vad som ligger bakom dina skapelser. Men jag vet vad som gjort att jag inte alltid skapat och byggt min dröm – rädsla. Rädsla för att inte duga, rädsla för att misslyckas, och lyckas för den delen. Bara du kan bena i varför du har skapat som du gjort, och bara du kan skapa annorlunda.

Tvivlar du på din förmåga att skapa vad du än vill? Vad händer om du för en sekund provar att tänka tvärtom. Utmana dig själv och fokusera på eländet och olyckorna, de trasiga relationerna och tråkiga jobben. För en sekund bara, acceptera för ett ögonblick det faktum att allt elände som finns, funnits och kommit in i ditt liv är din egen skapelse. Är det då inte fantastiskt hur mycket kreativt elände du hittat på för dig själv?! När du trodde att det inte kunde komma fler varianter av elände så stod det fem nya påhittiga alternativ för dörren. I en oändlig, aldrig sinande ström kom eländet in i ditt liv, för att du skapade det och omedvetet (förstås!) drog det till dig. Tänk om du såg denna kreativa förmåga och tänk om du kunde använda samma förmåga till att skapa lika kreativa men positiva upplevelser? Vore det inte rätt så underbart, som omväxling? Har du något som helst att förlora på att försöka tänka så, egentligen? (Bortsett från det obehagliga faktumet att behöva erkänna ditt eget ansvar för allt du skapat till dags dato förstås.)

När du tar ansvaret för din skapelse väcker du hopp i ditt liv. Du kan ändra på alltihop, fortare än du anar. Den kraft som du använt för att skapa elände kan i ett nafs (an)vändas till att skapa precis det du önskar.

Men det är klart, ju tydligare och renare din önskan är desto säkrare blir leveransen, skapelsen. Om du säger ”Jag vill ha en ny man i mitt liv, ge mig en ny man!” så blir ju budskapet lite svårtolkat om du samtidigt säger ”Jag känner mig så himla ensam, ingen vill ha mig, jag är inte värd att älska.” Om du säger ”Jag vill ha ett annat, roligare och mer stimulerande jobb” så kan du inte samtidigt säga ”Jag är oduglig, kan inte lära mig något nytt, är inte värd att anställa, jag vågar inte”. Tydlig beställning alltså, medvetenhet inifrån och ut. Vilken är din inre sanning, egentligen? Skapar du från ytan eller inifrån ditt djup? Det är alltid din inre sanning som skapar din verklighet så var ärlig mot dig själv.

Se dig omkring, det du skapat har du omkring dig idag. Din verklighet är ditt facit. Du kanske tvivlar på att det fungerar så här, att det finns en kraft, en systematik som aldrig sviktar, aldrig sviker? Det gör ingenting, den fungerar ändå. Det är en lag starkare och mer självklar än Newtons rörelselagar eller Einsteins relativiteter. Lika självklart som äpplet faller till marken vare sig du TROR på det eller inte, lika självklart får du vad du ber om. Det finns ingenting, absolut ingenting, som du inte kan skapa om det bara är din sanna önskan och om du kan lägga tvivel och rädslor åt sidan. Din utmaning är du.

Nu tycker du kanske att det låter lite halvintressant, men du tvekar. Du har ju inga ”bevis”. Inga bevis på att det funkar så här, på att kraften, fältet, lagen ens finns. Du kanske riskerar att bli ”lurad”, slösa bort den lilla kraft du känner att du har. Jag förstår dig. Men jag frågar dig, vad har du att förlora? Med detta synsätt är det du som bestämmer, det är du som håller i ratten och styr dit du vill, världen ligger för dina fötter, verkligheten är din att skapa. Har du något bättre alternativ? Blir färden mer eller mindre vinglig om du håller i styret?

Fundera lite på det så gör vi ett experiment imorgon! Om du vill. 🙂

6 reaktion på “Del 3 – Ta tag i styret

 1. Inger

  Igår skickade jag gråtande ut en bön till universum om hjälp att besegra min rädsla som styr mitt liv och har gjort i alla år… känns som ett svar på den bönen… TACK Therese!

  Svara
 2. Sofie

  Tack för alla dina inspirerande ord Therese!

  Jag har på allvar försökt börja tillämpa attraktionslagens kraft i mitt liv och det är fantastiskt att se hur det fungerar men de gamla mönstret kan ligga kvar så starkt och det är lätt att man börjar tvivla och faller tillbaka i den gamla “offerrollen”. Ibland trycker man på autopilot igen men som tur är går det inte länge innan det kommer ett “wake up call” och man inser att man börjat glida ur spår. Det är en process att lära sig leva livet på ett nytt sätt, med en ny inställning, en ny intention och verkligen TRO. Tro på att alla svaren, alla drömmar, allt det jag vill manifestera i mitt liv redan existerar inom mig. Min enda uppgift är att sända ut en önskan som jag tror på av hela hjärtat och tillåta mig själv att ta emot det också. Riva murarna mellan motståndet och det liv jag vill leva. Det är en process att utforska sitt inre, möta sina rädslor och motstånd, bli mer medveten om tankar och känslor och faktiskt våga ta ansvaret för sitt liv. Då får man en genuin vilja att verkligen lära känna sig själv på djupet eftersom man inser att allt har sin början i den egna själen. Det som hjärtat är fyllt av, det jag fokuserar på får jag mer av vare sig jag är medveten om det eller inte och vare sig jag vill eller inte . Då föds också en önskan att ta tag i styret och glida iväg mot alla sina drömmar 🙂

  Svara
  1. Therese

   Sofie, du talar så oändligt klokt. <3 Precis så är det. Vi tappar alla tron emellanåt, men kraften är konstant, lagen är lika aktiv och gällande, vare sig vi har vårt fokus på den eller inte. Det blir som vi är… Allt är som det ska vara. <3

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *