Del 1 – Du har ansvaret

Önska med hjärtatAllt du ser i ditt liv är ett resultat av din skaparkraft. Allt du ser är ett resultat av dina tankar, dina förväntningar, ditt fokus. Kan du se det? Tar du ansvar fullt ut för ditt liv? Jag tror att du värjer dig. Jag tror att du försvarar dig nu. Jag tror att du i varierande grad gör som de flesta andra, det som är bra är din förtjänst, det som är dåligt är någon annans förskyllan. Eller har jag fel? Tar du fullt ansvar eller lägger du en del av ansvaret i någon annans knä?

Om du vill leva din dröm måste du ta fullt ansvar för din skaparförmåga. Du har kraften, du har förmågan, allt kan du skapa, bra som dåligt. Men det börjar med ansvaret. När olika profeter och mästare sade ”Följ mig”, så menade de inte ”Dyrka mig”, de menade att du har samma förmåga som de. De mirakel som de framkallade är också dina mirakel. Deras skaparkraft är din skaparkraft. Det enda du behöver är detta: ansvar och medvetenhet, kraft och fokus. Du har dessa förmågor, alla har det.

Erkänn det du skapat fram till idag, det är här den börjar, din framtid. Ta ansvar för allt det goda men också för allt det dåliga. Bli sedan medveten om vad i dig som skapat allt detta. Vilka tankar, vilka underliggande värderingar, vilka förväntningar hos dig återspeglas nu i din omgivning? Allt är en spegel, se dig omkmring. Det som finns där utanför dig, finns där inne i dig. Välj var du lägger ditt fokus! Du väljer vad du skänker din kraft. Du väljer vad du ger näring. Välj med omsorg, för dina val blir din så kallade verklighet.

Fokuserar du på bristerna i ditt liv eller på dina rikedomar? Ger du näring åt din ofullkomlighet eller dina fantastiska förmågor? Ser du livet som en jämmerdal eller en lyxkryssning? Är du rädd för allt som är nytt eller välkomnar du förändring? Ser du människors svaga eller starka sidor? Ger du kraft åt din friska kropp eller räds du sjukdom? Du har det fulla ansvaret, du och ingen annan. Du kan medvetet välja, du och ingen annan.

Formulera med din fantastiska hjärna, önska med ditt stora hjärta. Du får det du ber om. Hela tiden. Varje gång. Utan undantag. Fundera en stund, gör en inventering, rannsaka dina tankar. Så fortsätter vi på temat imorgon.

3 reaktion på “Del 1 – Du har ansvaret

    1. Therese

      Just den här gången så är det meningen Maud. <3 Allt tar sin början i detta, det går inte att komma runt. Här ligger mycket sorg för många, men här ryms också allt hopp och alla möjligheter. Att jobba igenom detta är steg 1. Det görs självklart inte över en natt utan är snarare en ständig process, men har man väl börjat gå så öppnas helt nya dörrar. Kram <3

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *