Dags för energipåfyllning

På resaIdag är det sju veckor sedan jag opererade min rygg. Känns ryggen bra? Ja, absolut. Värken från ryggen är som bortblåst, den försvann direkt efter operationen. Är jag helt återställd? Nej, definitivt inte. Musklerna är fortfarande ojämnt starka och vänstra sidan av ryggen/höften är på tok för svag. Dessutom har jag en ganska rejäl inflammation i min vänstra höft/bäcken som ett resultat av åratals haltande, en knasig rygg och snedbelastning under lång tid. Så smärtan vid belastning av mitt vänstra ben är tyvärr kvar.

Jag jobbar på det, efter bästa förmåga, men det tar sin tid i balansgången mellan rörelse och överansträngning. Att träna och bygga upp för att avlasta, samtidigt som minsta ansträngning triggar inflammationen. Det känns lite som moment 22 onekligen, men det löser sig, det också, med tid och envishet. Tålamod är inte min starkaste sida och här sätts det verkligen på prov vill jag lova. Precis som det gjort de senaste fyra åren… Kanske är det just det som är ett av syftena med den här pärsen, den här livserfarenheten, att träna mitt tålamod? Vad vet jag.

Hur som helst, idag när du läser detta är jag trots allt på en liten resa, en resa till staden jag föddes och växte upp i, Malmö. Jag bara måste, MÅSTE, få komma ut, se något annat, tänka på något annat, även om jag vet att jag kommer röra mig mer än vad som egentligen är bra här och nu. Jag kommer att försöka ha mig själv i koppel, inte trotsa smärtan utan respektera den, hur svårt det än är. Det handlar inte om några maratonlopp direkt, utan snarare om att stanna, sätta mig ner några minuter med ett par hundra meters mellanrum. Många fikaställen, restauranger och barer lär det få bli… 😉

Men viktigast av allt, hela syftet med resan – musiken och vännerna. Åh, vad jag har längtat till den här helgen! Den har varit mitt mål, mitt fokus under hela rehabiliteringen. Just detta, min musik, musiken jag älskar, av människorna jag älskar, tillsammans med människorna jag älskar, i miljön jag älskar – för mig finns ingen bättre energipåfyllning. Jag vet att det för mig är värt ansträngningen, värt belastningen för mig och min kropp. För min kropp ÄR energi och nu får den och jag vara i det varmaste, innerligaste, mest kärleksfulla energiflöde som tänkas kan! Detta är läkning på en annan nivå, en energi på en högre frekvens, som en smekning direkt in genom cellmembranen.

Just nu, på tåget denna förmiddag, ligger allt framför mig. En hel helg i glädje och njutning för kropp och själ, på mitt sätt, på det sätt just jag behöver, tillsammans med vänner. Lycklig är jag, förväntansfull är jag, känner mig välsignad.

Med den känslan i kroppen önskar jag även dig en ljuvlig, energipåfyllande helg med allt som just du behöver, så som just du vill ha den! Malmö, nu kommer jag!

(Tänk om min kropp skulle orka med även en liten avstickare till mitt Köpenhamn, vilken lycka vore inte det! Vi får väl se…)

En reaktion på “Dags för energipåfyllning

  1. Petra

    VIsst är vi välsignade som kan planera och genomföra vâra största njutningar. Tacksam för alla underbara dagar jag är unnad. Och tack för att du mâr bättre. Önskar dej en fantastisk dag och helg.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *