Dags att lämna paradiset, för den här gången

Lämna paradisetDå är det fredag i paradiset och dags för hemfärd, hem till det andra hemmet. Det skär i hjärtat varje gång jag lämnar Skagen, känns som att halva jag blir kvar. Men visst vill jag åka hem, hem till familjen, den längtan finns där också.

Mitt i ångesten över att lämna känner jag också en oerhörd tacksamhet. Tacksamhet över att ha hittat mitt paradis, tacksam över att ha möjlighet att åka hit ibland, att kunna komma och gå i paradiset.  Jag blickar ut över stränderna i snålblåsten och regnet, nästan helt tomt. Det är bara jag och Skagen. Just nu är vi ett. Om en stund delar vi på oss och frågan är om vi inte kommer sakna varandra precis lika mycket, det känns så. En märklig men mäktig känsla.

Lika mäktig är den frid och frihet jag känner här. Den frihet jag upplever här är allomfattande, här är jag ett med allt. Jag tar med mig den förstärkta känslan hem. I eftermiddag kommer ett nytt inlägg på detta för mig så viktiga tema, Frihet. Men nu packar jag ihop och lämnar Skagen för den här gången, väl medveten om att vi ses i vår igen. Tacksam.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *