Brus

BrusJust nu är det brus på min linje. Kommunikationen hackar, rösten där borta styckas av, fragmenteras. Jag spetsar öronen till det yttersta, anar svagt vad som sägs men budskapet är otydligt. Jag har svårt att lita på att jag hör rätt.

Det är mitt hjärtas röst jag lyssnar till. Det är min hjärna som lägger sig i. Ibland pratar de i munnen på varandra, i ett enda högljutt kackel. Irriterande. Frustrerande. Just nu är hjärnan den som har högsta rösten. Den vill jag inte lyssna på, jag ber den vara tyst. Men den lyssnar dåligt, tycker sig ha rätt, tycker sig ha koll och veta vad som är smart. Så enkelt det vore att bara följa med, men…det går ju inte. Jag har redan hört den där andra rösten, den mer lågmälda, den som jag alltid väljer att följa. Och nu protesterar den, svagt men hörbart. Jag måste få hjärnan att hålla tyst nu så att hjärtat får fram sitt budskap.

Hjärtat kommer inte alltid med de enkla budskapen, inte med den rakaste och bekvämaste vägen. Ibland orkar jag knappt lyssna, det är arbetsamt att vandra hjärtats väg. Men jag vet att jag måste, det finns ingen annan väg att gå, inte för mig.

Så jag tystar min hjärna, väljer att dra ner på tempot när hjärnan säger skynda, skynda. Låter hjärtat, som alltid ser ett större och längre perspektiv, få komma till tals. Med viss bävan ska erkännas, vad kommer det att säga den här gången… Jag tar ett djupt andetag, låter det komma när tiden är mogen.

Under tiden målar jag, målar och skriver, upprätthåller kontakten. Det är mitt sätt att få hjärnan att förstå att den arbetar i hjärtats tjänst. Jag låter hjärtats röst tala genom mina ord, genom min konst. Hjärnan får uppdraget att formulera orden, blanda färgen, föra penseln – men det är hjärtat som skapar motiven och budskapen, det är hjärtat som visar mig vägen.

Vart är jag på väg? Vad blir nästa steg? Snart vet jag

PS. Fotot är taget i mitt älskade Gl Skagen. Kanske börjar det bli dags för mig att åka hem igen, hem dit där jag hör som allra bäst…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *