Bortom det bekväma

När var du utanför din komfortzon senast? När gav du dig i kast med något utan att veta om du skulle klara av det och utan att ha en aning om hur resultatet skulle bli? När avsatte du tid, investerade i dig själv, och gav dig själv alla möjligheter att (miss)lyckas?

Jag hoppas att det var nyss, eller igår, eller åtminstone förra veckan. Jag hoppas att du nyligen tagit dig en stor portion vatten över huvudet, vadat ut på det djupa, släppt bassängkanten. Jag hoppas att du också har nästa steg framför dig, snart, i planen och inom räckhåll. För det är där, där ute på den slaka linan som du sätts på prov. Det är där du lär dig, det är där du utvecklas, breddas, fördjupas och höjs.

Så länge du är kvar i det bekväma, så länge allt känns tryggt och bra, är allt prat om utveckling bara just precis prat. Du pratar om att du vill utvecklas, att du vill förändras, att du vill…men du gör det inte.

All förändring, all förädling, all utveckling och mognad sker när du lämnar din trygga zon, din bekvämlighet, din komfort. Du måste ut i obehaget. Du måste trotsa rädslan, våga satsa på det okända. Visst, det kräver mod. Men om du vill, om du verkligen, verkligen vill, så vågar du. Annars är det bara prat. Så, vill du eller vill du inte?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *