Bejaka rörelsen

Bejaka-001Rädd för livet. Många är rädda för själva livet, rädda för att leva. Går genom livet med en ständigt gnagande oro för framtiden, en oro för allt det oförutsägbara, för allt som inte går att kontrollera. Varför, varför är vi så rädda? Är det för pengarna som inte räcker till? Är det för sjukdomarna som kan drabba när som helst? Är det för alla faror som lurpassar på våra barn?

Jag tror inte det, inte egentligen. Jag menar att vi är rädda för själva essensen, för livet självt. Livet som ställer oss inför utmaningar, provokationer, speglingar – allt för att möjliggöra vår utveckling. Vi är rädda för utvecklingen. Vi är rädda för att växa, eftersom vi vet att det gör ont. Växtvärk gör ont. Vi vill undvika det smärtsamma, alltså oroar vi oss. Oroar oss i tron eller förhoppningen om att det kan förhindra smärtan. Tack och lov vet livet bättre, livet vet att du måste växa, att det är därför du är här. Livet vet att du inte kan växa inom ramen, att du måste utanför, bortom, och att det gör ont. Hur ska du kunna nå din fulla längd om du inte växer? Hur ska du kunna blomma om du förblir ett frö? Du måste tillåta växtkraften, livet. Det är själva syftet med ditt liv, att växa, utvecklas och njuta av processen. Trots att den gör ont.

Du växer inte i bekvämlighet. Du blommar inte i stagnation. Livet flyttar dig framåt, uppåt, obönhörligt, utan avbrott, för att du ska uppleva alla dina årstider, om och om igen. Du ges tider av stark tillväxt, som våren runt omkring dig. Du tillåts blomma i perioder av din sommar. Du ges tid att dra dig tillbaka, likt träden som fäller sina blad om hösten, och du får tider av återhämtning, vinterns vila. Detta är ditt liv, en ständig rörelse av tillväxt och återhämtning. Var inte rädd för den, för rörelsen. Var inte rädd för att tiden inte står stilla, att rörelsen aldrig avtar. Bejaka den, den är ditt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *