Bara du kan leva ditt liv

Lev ditt liv efter eget hjärtaJag kan berätta för dig vad jag håller för sant. Jag kan berätta för dig hur jag tänker, vad jag känner, vad jag tror på och hur jag väljer. Jag kan visa dig min väg, berätta vad jag upplever under resan, vad som styr mig, vad som inspirerar och lockar. Men du, bara du, kan leva ditt liv.

Du måste själv avgöra vad som klingar sant i dig, vad som slår an en ton av äkthet. Du måste själv finna din väg och vandra den, ingen annan än du kan välja och skapa just din unika väg.

Det enda verkliga råd jag kan ge dig, är att leva ditt liv efter eget huvud. Eller rättare sagt, leva ditt liv efter eget hjärta. Låter du hjärtat visa vägen lever du i sanning med dig själv. Bara hjärtat, kärleken, kan besegra de rädslor som så effektivt begränsar ditt liv, din utveckling, och det äventyr som är livet självt.

Tänk inte för mycket, grubbla inte för länge, gör bara. Du VET vad som är sant i dig, grubblerierna är rädslorna som gör din bild grumlig. Blandar du in andra i beslutet så får du med dig även deras rädslor och bilden blir ännu suddigare i konturen. Jag menar inte att du inte kan lyssna på råd. Jag menar inte att du ska agera på minsta impuls utan eftertanke. Du är en klokare varelse än så.

Kloka varelser lyssnar på andra men vet att de själva måste fatta besluten. Kloka varelser fattar sina beslut med hjärtat, låter hjärtat ta ut riktningen, och överlämnar sedan åt hjärnan att ta hand om det praktiska. I det praktiska är andra människors råd till hjälp, hjärnan har glädje och nytta av andra hjärnors erfarenheter. Men färdriktningen, den kan bara du och ditt hjärta råda över. Kloka varelser låter hjärnan arbeta i hjärtats tjänst. Lyssna på ditt hjärta. Ditt hjärta är du.

2 reaktion på “Bara du kan leva ditt liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *