Att följa sitt hjärta

Hjärnan i hjärtats tjänstJag säger det ofta, uppmanar dig, att följa ditt hjärta. Men vad innebär det egentligen, vad är det jag menar?

Att följa sitt hjärta är att lyssna på den inre rösten, magkänslan, intuitionen. Den där inre sanningen som bara du känner och som aldrig kan mätas, bevisas eller förklaras för någon annan. Du bara VET. Den ter sig långt ifrån alltid rationell och förnuftig, sådana ord är hjärnans ord, inte hjärtats. Hjärtat kan tala om kärlek, ett allomfattande begrepp som istället är främmande för hjärnan. Låt var och en tala sitt språk, båda tillhör dig.

Att följa sitt hjärta innebär INTE att koppla bort sitt huvud. Att följa sitt hjärta innebär att låta hjärnan arbeta i hjärtats tjänst. Att låta hjärtat visa vägen och hjärnan bära och skydda kroppen på resan. Ombytta roller fungerar sällan bra. Hur gärna vi än vill, och hur enträget vi än försöker, så har hjärnan en tendens att leda oss vilse, eller låta oss stå och stampa på samma fläck. Det är hjärtat som är din kompass, den visar dig riktningen.

Att följa sitt hjärta är att leva sitt syfte. Det är inte alltid en enkel och lätt färd för kroppen, men hjärtat sjunger under hela resan. Du känner att du är på väg, att du närmar dig. Du vet inte vad du närmar dig, men du vet att det är rätt. Du håller på att lära dig något, du utvecklas. Du lever ditt syfte. För den som följer sitt hjärta är resan det självklara målet. Varje andetag är ett utvecklande andetag. Varje önskan en realitet.

Att följa sitt hjärta är att sätta sin tillit till det enda som är bestående. Det är att respektera rösten som bär dig genom seklen. Det är att tillåta dig själv och världen att växa. Att följa sitt hjärta är den enda sanna tillväxten, den enda möjliga expansionen. Din och universums.

Att följa sitt hjärta är att leva ett liv fyllt av mening. Din mening.

En reaktion på “Att följa sitt hjärta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *