Att följa lusten och glädjen

Att våga följa lusten, att våga följa hjärtat, är nog min enskilt viktigaste käpphäst. För mig är glädjen den sannaste av vägvisare, den för mig framåt, den leder mig rätt, den låter mig inte fastna i det förgångna. Den gör mig dessutom modig! Med glädjen som ledstjärna vågar jag utmana mina rädslor, den får mig att anta utmaningarna, vidga vyerna och spränga gränserna. Just för att det är roligt! När glädjen tillåts styra så VILL jag så mycket, det pirrar i kroppen, jag blir full av energi – med den känslan MÅSTE jag våga, jag MÅSTE vara modig, för annars slocknar min lust och låga och glädjen dör.

Så jag gör det, jag lever så, med hjärtat i förarsätet. Jag njuter av varje hinder jag kommer över, jag ser med förundran på allt som kommer i min väg, på allt som jag faktiskt gjort och allt som återstår att uppleva. Jag är ett med färden och dansen.

Idag, just idag, står jag med ett stort leende på läpparna och betraktar ett för mig alldeles nytt resultat av den dans som hjärtat svept med mig i den här gången. Jag ska ha vernissage, JAG, och MINA tavlor, det är helt fantastiskt, nästan overkligt! Om någon sagt det till mig för bara ett par år sedan hade jag skrattat högt. Jag, måla? Vernissage? Gapskratt. Så otroligt var det. Blotta tanken på att jag skulle kunna måla fick ögonbrynen (mina alltså) att fara till himmelska höjder, och att människor skulle uppskatta min konst så till den grad att de till och med ville köpa den, det fanns inte i min sinnevärld.

Ändå står jag här nu med tavlor sålda och ska hänga nya tavlor inför vernissage ikväll. Det känns mäktigt. Om det inte vore för glädjen, om det inte vore för lusten i skapandet, i utmaningen av mig själv, hade jag inte stått här nu. Hjärtat visste det sinnet inte visste, och jag valde hjärtats väg, som jag alltid gör. För det är jag in i evigheten glad. Extra glad blir jag också för de fina vänner som gör mig sällskap i dansen, som stöttar, deltar, låter oss växa tillsammans. Ikväll, på vernissagen, signerar min vän och kollega Birgitta Höglund samtidigt sin nya kokbok, vi har alltså en ”bokvernissage”! Tillsammans, dubbel glädje, dubbel nytta. Vilken härlig måndag detta är!

Jag önskar även dig en givande, glädjefylld och virvlande vecka, nu dansar vi vidare. ?

Mina tavlor, Birgittas nya kokbok – dax för bokvernissage! Klicka på bilden för att komma till eventet på Facebook.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *