Att dela är en ynnest

delaJag är på resande fot igen. Idag bär det iväg till Östersund i sällskap av mina fina vän Birgitta Höglund. Hon har lovat att visa mig runt i sin hemtrakt och vi ska arbeta på vår gemensamma resa till Kreta nästa höst, förena nytta med nöje med andra ord, det bästa jag vet.

Men jag är också i Östersund av andra skäl – nämligen för att föreläsa och hålla kurs. Imorgon kväll föreläser jag på Ecocaféet om hormonernas funktion i våra kroppar, och fredag-lördag utbildar jag människor som jobbar med hälsa, i hormonbalans och hormonbalansering. Det blir alltså hormoner på längden och tvären de närmaste dagarna! Och jag känner mig så lyckligt lottad.

Lyckligt lottad därför att jag älskar denna del av mitt jobb. Jag älskar att få dela med mig av kunskaper jag har, insikter jag fått. Att få dela med andra, växa tillsammans, är något av det mest givande jag vet.

Egentligen spelar det ingen roll vad man delar med sig av, alla besitter kunskap, färdigheter och insikter som är värda att dela med andra. Det är i själva delandet som vi ger varandra möjligheter att växa. Den som får växer. Den som ger växer. Ett utbyte som gagnar individerna men också helheten.

Kunskapen finns i mitt huvud men delar med mig gör jag i hjärtat och med hjärtat. Jag ser fram emot några dagar av finaste slag. Dagar med högt i tak, med frihet i tanke och med värme i hjärtat. Jag önskar dig detsamma!

2 reaktion på “Att dela är en ynnest

  1. Terése

    Det ska bli så roligt att äntligen få träffa dig. Skulle ju haft Freja med mig men det får bli en annan gång.
    Tack för att du finns!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *