Annorlunda

AnnorlundaTillhör du de annorlunda? De som inte känner sig riktigt hemma. Som inte passar in. Som inte ser på världen så som alla andra verkar se på världen. Som tänker annorlunda tankar. Som betraktar livet på ett annat sätt. Som känner sig ensamma då och då i en oförstående omgivning? Är du annorlunda? Känner du dig annorlunda? Så bra.

Om du känner att du inte passar in så är det för att dina tankar tillhör framtiden, den framtid som du är ämnad att vara med och skapa. Om du inte passar in i den här världen så är det för att du har kommit hit för att skapa något nytt, något annorlunda, en ny värld.

Försök inte att inte vara annorlunda, då förringar du ditt syfte. Försök inte att passa in i en gammal mall när du är ämnad att forma en ny. Respektera det som varit och det som är, men respektera också dig själv och din skaparkraft, ditt syfte.

Bejaka ditt annorlunda. Låt det skava. Det är med det obekväma som världen omskapas, nyskapas. Men skapa med hjärtat som grund, skapa med omtanke, skapa i kärlek. Skapa utifrån ditt sanna annorlunda. Världen behöver det varma annorlunda. Världen behöver dig. Världen skapas genom dig.

2 reaktion på “Annorlunda

 1. Maud Bexelius

  Så sant, så klokt!
  Med dessa fina tanke väckande ord…

  Här en dag var det någon som sa vad jag skulle måla, det skulle sälja mer… men jag vill måla på mitt sätt, på mina villkor, vill vara annorlunda, men ett kort ögonblick tänkte jag ge vika…

  Då kom du med dessa fina och sanna ord…som fick mig att förstå och tro på mig själv…

  Så nu tar jag mitt staffli ut i solen och skapar det jag vill uttrycka, det annorlunda men innerliga, mina funderingar, känslor mitt egna sätt att se….

  Tack, igen Therese! <3

  Svara
  1. Therese

   Åh Maud, tack! Tack för att du är du och uttrycker just dig, ingen annan. Det är så enkelt att falla för “det smarta”, men det smarta är inte alltid det kloka. Du är klok som är du. Fortsätt med det. <3

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *