Allt är som det ska vara

Allt är som det skaSol mot blå himmel, strålar som värmer både jord och människa. Livet återvänder, ser du det? Ser du, känner du livet som spirar, tar du emot det?

Njuter du av livet idag, eller sitter du kvar med bekymmersrynkan mellan ögonbrynen? Sitter du där och tror att dina bekymmer är stora, att du kan grubbla fram lösningarna, att oron är befogad? Hur länge tror du att måste sitta där och fundera, hur länge har du gjort det redan, hur många gånger? Har det hjälpt?

Kanske är du hjälpt av ett annat förhållningssätt. Vad händer om du skakar av dig de malande tankarna, bestämmer dig för att tro på att det kommer lösa sig på bästa sätt. Jo, du kan bestämma dig för vad du väljer att tro på. Om du istället går ut och möter livet, njuter av dagen och är öppen för de lösningar som kanske kommer till dig, istället för att jaga dem. Om du istället för att tänka på allt som fel och brister, tänker att allt är som det ska vara. Allt är som det ska vara. Du har inte gjort något fel. Du är inte på fel plats i livet. Du är precis där du ska vara. Du är rätt. Allt blir bra. Allt är bra. Om du tänker så, hur känns det då? Vilken dag har du då framför dig?

Det finns saker du vill ändra på, du vill vidare. Bra, då kommer det att bli så. Om du vill vidare så kommer du vidare, sådan är lagen. Varför grubbla, allt blir som det är menat att bli, som du vill. Finn din vilja, uttryck den och låt sedan livet föra dig framåt. Öppna dina sinnen, var mottaglig, möt människorna i din väg, var nyfiken – allt du behöver kommer till dig. Du behöver inte kämpa så hårt, bara vara mottaglig.

Seså, ut nu. Lägg dina bekymmer åt sidan, gå ut och ta emot dagen. Välkomna livet, använd dina sinnen, njut. Livet är ditt. Allt är som det ska vara. Du är där du ska vara.

2 reaktion på “Allt är som det ska vara

  1. Ingrid Ek

    Så här säger min vän:
    Så underbart fantastiskt oootroligt bra skrivet måste läsa det om och om igen. Varm kram från Monica Och stort tack för att skickade det till mig

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *