Alla bär en gåva till dig

Främling litenVem är främlingen du möter? En ny bästa vän? Någon att glädjas, sjunga och skratta med? Någon som utmanar dig, för dig framåt, får dig att utvecklas? Har du tänkt på att nästan allt som bidragit till din utveckling kommit till dig i form av en annan människa?

Hur ser du egentligen på alla människor som kommer i din väg? Ser du deras gåva till dig? Tänk om människan före dig i kön är din nästa läromästare. Tänk om personen bredvid dig i biosalongen har ett viktigt budskap till dig. Tänk om han som står och ser villrådig ut i hörnet där borta väntar på just dig. Tänk om hon som nyss gav dig ett litet försiktigt leende är din själsfrände sedan sekler tillbaka.

Ser du människorna du möter eller låter du dem passera? Vissa människors liv bara snuddar vid varandra, kan vara svåra att fånga. Andra människor kommer envist tillbaka, deras väg korsar din gång på gång, de släpper inte taget om dig. Kanske har de något att säga… Är du inte nyfiken på vad?

Möter du nya människor med öppet sinne? Eller dömer du, fördömer, eller ser kanske inte alls? Är du så upptagen med att själv lösa dina bekymmer att du inte ser lösningarna som andra människor erbjuder dig? Är du förblindad av din egen spegelbild?

Öppna din blick, öppna ditt hjärta. Se de människor du möter. Möt de människor du ser. Ta emot de människor som visar dig nya öppningar, nya dörrar. Det är inte alltid lätt att se vilken gåva hon kommer med, men du kan vara säker på att den gagnar dig. Kanske är det till och med så att du är hennes gåva…

4 reaktion på “Alla bär en gåva till dig

 1. Inger

  Det är lätt att se goda vänner som gåvor men de “jobbiga” har säkert lika stor betydelse för vår utveckling – det gäller bara att komma ihåg det 🙂

  Svara
  1. Therese

   Visst är det så. Kanske är det till och med så att just de “besvärligaste” människorna kommer med de största gåvorna… 🙂

   Svara
 2. Ingrid

  bara en sån sak som att nån gång ge nån liten kommentar och ett leende till en person i grönsaksdisken (t.ex) – kan ibland ge ett svar och en kontakt som jag får många reflektioner till….
  Lyrikern: meningen med livet är mötet mellan människor
  Pollack: tänk om den jobbige du mötet är utsänd för att du ska träna dig/lära nåt

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *