36 timmar

KvinnosymbolNi som läste mitt förra inlägg vet att jag är i Spanien och håller kurs. Vi landade igår vid lunchtid och hade första kursdagen idag måndag. Återigen slår det mig att det händer något alldeles speciellt när kvinnor möts (ja, det är enbart kvinnor i denna kursomgång).

För 36 timmar sedan var vi alla okända för varandra, främlingar från olika delar av landet, från olika bakgrunder, i olika åldrar. Men redan nu har något hänt. Drömmar, åsikter och tankar flyger genom rummet. Upplevelser, privata historier och förtroenden delas. På 36 timmar. Det är fascinerande hur fort vi kan mötas bara omgivningen, ramen, situationen är den rätta.

Jag känner mig så tacksam över att få bevittna detta ännu en gång och även få vara en del av det. Jag vet att det är närmast tabubelagt att 2015 dela upp och in saker efter kön, men jag kommer inte ifrån det. Jag har sett och upplevt det alldeles för många gånger för att kunna blunda för sambandet. Händer samma sak när män möts? Jag vet inte, lär aldrig få veta. Men jag vet att det som händer när kvinnor möts skiljer sig markant från när män och kvinnor möts tillsammans. Och det väcker frågor hos mig. Har vi behov som vi inte visar när män är närvarande? Har vi kvinnor lättare för att öppna dörren till vårt innersta? Har vi större behov av att dela med varandra? Skapar vi närhet genom att öppna? Söker och får vi bekräftelse när vi visar varandra vägen in?

Jag vet inte, men det jag ser är att vi mår bra av det. Det jag ser är att vi blommar upp av det. Jag ser trötta ögon vakna till liv. Jag ser en värme spridas genom ett svalt rum. Jag kan nästan fysiskt ta på de trådar, de kopplingar som skapas i stunden, det nätverk som byggs genom känslorna, skratten och den goda viljan. Vi VILL hitta varandra, vi VILL mötas, komma varandra närmare. Vi är plötsligt essensen av det som är en god människa. Vi dömer inte, vi kritiserar inte, vi förutsätter inte. Istället är vi nyfikna, frågar, vill veta, vill förstå. Vi visar varandra kärlek. Det är faktiskt något riktigt vackert som händer när kvinnor möts.

Jag är så tacksam över att vara just jag, just här, just nu. Jag hoppas att du känner likadant. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *